Nye alliancer opstod til TCI2013 i Kolding

Nye alliancer opstod til TCI2013 i Kolding

De sociale medier spillede en afgørende rolle, da 300 erhvervsfolk fra 40 lande 3.-6. september mødtes i Kolding. Mange benyttede lejligheden til at udveksle viden og undersøge mulighederne for nye internationale samarbejder.

”Hej, jeg kommer fra Glasgow School of Art. Er der nogen, der vil samarbejde med mig om et nyt udvekslingsprogram for studerende?” Sådan nogenlunde lød et af de over 1.000 tweets, som i løbet af TCI-konferencen i Kolding d. 3.-6. september dukkede op på skærmen hos de 300 andre konferencedeltagere.

Og ja tak, Syddansk Universitet og Designskolen i Kolding kunne godt se fidusen i et samarbejde med de skotske kolleger, så efter kort tid fandt partnerne hinanden i virkeligheden på Comwell Kolding.

Nu har de lagt stregerne til et nyt udvekslingsprogram, der kombinerer design, engineering og business, og hvor de studerende skal arbejde med praktiske udfordringer i regionens erhvervsklynger.

Stor udenlandsk interesse
Den slags succeshistorier var der masser af på konferencen, og det glæder Carl Holst (V), regionsrådsformand i Region Syddanmark.

”Det er positivt at se, hvor mange konkrete projekter og samarbejder der er kommet ud af dagene her. Deltagerne har fået et indblik i de stærke syddanske klynger, og vi er blevet bekræftet i vores fokusering på stærke erhvervsklynger. Jeg er overbevist om, at konferencen har sat Syddanmark på det internationale landkort”, udtaler Carl Holst.

Det bekræfter Lotte Langkilde, leder af Det Danske Klyngeakademi REG X. Hun oplevede en stor udenlandsk interesse for regionens klyngearbejde og er ikke i tvivl om, at de syddanske kompetencer inden for energi, velfærdsteknologi og design er blevet mere synlige.

Det skyldes ikke mindst tirsdagens klyngeture, hvor de mange deltagere fik mulighed for at komme helt tæt på det praktiske arbejde med fx design i Trekantområdet og offshore i Esbjerg.

”Der har været stor ros til vores ture, og mange af deltagerne har været overraskede over de stærke klynger, de har set. Vi ved fra tidligere TCI-konferencer i bl.a. Baskerlandet, Cape Town og Auckland, at virksomhedsbesøgene skaber en masse opmærksomhed. Jeg forventer, at de danske klynger i de kommende måneder vil være omdrejningspunkt for mange nye internationale samarbejdsalliancer”, fortæller Lotte Langkilde.

Stafetten er givet videre
Også præsident for TCI, professor Christian Ketels fra Harvard Business School, udtrykte på sidstedagen sin store begejstring for arrangementet i Kolding.

Konferencen var arrangeret i et samarbejde mellem Region Syddanmark, REG X, Syddansk Universitet, Trekantområdet Danmark, Den Dansk-Tyske Region og Kolding Kommune.

Næste år rykker TCI til byen Monterrey i Mexico.

 

Fakta
Læs mere om konferencen på www.tci2013.com eller få et kort overblik i TCI dagbogen her: http://storify.com/tci2013/tci2013-diary

Se alle tweets , Instramgrambilleder og videoer på http://tagboard.com/tci2013

Se professionelle billeder fra konferencen på http://www.flickr.com/photos/tci-network