DKUK
Lean Energy Cluster + Copenhagen Cleantech Cluster = Stærk, strategisk klyngealliance

Lean Energy Cluster + Copenhagen Cleantech Cluster = Stærk, strategisk klyngealliance

Copenhagen Cleantech Cluster og Lean Energy Cluster har indgået et tæt strategisk samarbejde, og det første skridt er taget til en mulig fremtidig fusion.

Lean Energy Cluster og Copenhagen Cleantech Cluster samler de interessenter, der udvikler, fremstiller og sælger klimaløsninger. Det sker på tværs af sektorer som cleantech, IT, transport og landbrug. Det nye samarbejdet betyder, at de i fremtiden arbejder målrettet for, at danske cleantech-løsninger kommer ud på verdensmarkedet og skaber vækst og beskæftigelse i danske virksomheder.

De to klynger vil desuden arbejde tæt sammen om at udvikle nye cleantech-løsninger. Samtidig vil de tilrettelægge besøgsprogrammer for udenlandske delegationer og understøtte eksportfremstød på tværs af grænser i hele verden. Det skal samlet vise bredden og kvaliteten i den danske underskov af cleantech-løsninger.

”Vi er interesseret i et tæt samarbejde med Copenhagen Cleantech Cluster. Danmark er et lille land, og vi skal arbejde tæt sammen for at stå stærkt på det internationale marked og vise vores unikke kompetencer inden for fremtidens cleantech-løsninger”, siger Jørgen Mads Clausen, Bestyrelsesformand for Lean Energy Cluster.

Også Anders Eldrup, som er bestyrelsesformand for Copenhagen Cleantech Cluster ser et stort og internationalt potentiale:  ”Samarbejdet mellem Copenhagen Cleantech Cluster og Lean Energy Cluster forener nogle af Danmarks stærkeste aktører inden for cleantech. Fremover vil vores grønne løsninger derfor komme endnu længere ud i verden, og vi vil styrke modtagelsen af de mange interesserede udenlandske virksomheder og investorer”.