DKUK
Nyhedsarkiv 2013

HCA Airport – Vi vil være det førende testcenter for droner i Europa

UAS Denmark blev stiftet af Hans Christian Andersen Airport i Odense i november 2012. Der er ambitioner om at blive det førende testcenter for civile droner i Europa, og stedet, hvor virksomheder møder nuværende og kommende kunder, og hvor udviklere og forskere får afprøvet de nyeste teknologier. Lars Michael Larsen er projektchef. Læs mere HER.

BioCluster Foulum –Vi vil udvikle innovative løsninger til globale udfordringer

BioCluster Foulum er et nyt klyngeinitiativ, der har sit omdrejningspunkt omkring den”biobaserede økonomi”. Klyngen er forankret  i Agro Business Park, der har kontorer i Foulum tæt ved Viborg og i Agro Food Park i Århus.
Lars Horsholt Jensen (tidligere Bransbusiness) er blevet ansat til at drive klyngens udvikling.  Læs mere HER.

REG X skal udvikle next practice modeller for åbne innovationssamarbejder mellem vækstiværksættere og den etablerede industri på fødevareområdet

REG X, Agro Food Park/The Danish Food Cluster, Future Food Innovation (FFI) v. Agro Business Park og IDEA, Syddansk Universitet har modtaget en bevilling på 2,3 mio. kr. fra Industriens Fond til at vise, hvordan typer af strategiske samarbejder opstår og bliver en succes. Med afsæt i læring fra fødevareindustrien udvikles i projektet en række ’next practice’ modeller for åbne innovationssamarbejder.

Læs mere om projektet HER.

REG X gennemfører analyser af økosystemer i syddanske klynger

Gode rammebetingelser er essentielle for vækst i virksomheder. Men stærke ’økosystemer’ kan også medvirke til mere vækst. Vi kender dem fra regionale vækstlommer som Silicon Valley, hvor etablerede virksomheder, iværksættere, investorer, videnmiljøer, rådgivere, serieiværksættere, brobyggere mfl. samarbejder tæt omkring innovation og vækst. Disse netværk og limen mellem en klynges centrale spillere kan beskrives som økosystemer. 


REG X er i fuld gang med at undersøge ’økosystemerne’ i de fire syddanske klynger: Welfare Tech, Design2Innovate, Lean Energy og Offshoreenergy.dk.


Læs om analysemodellen og potentialet i økosystemanalyser HER.

Lean Energy Cluser + Copenhagen Cleantech Cluster = Stærk, strategisk klyngealliance

Copenhagen Cleantech Cluster og Lean Energy Cluster har indgået et tæt strategisk samarbejde, og det første skridt er taget til en mulig fremtidig fusion.

”Vi er interesseret i et tæt samarbejde med Copenhagen Cleantech Cluster. Danmark er et lille land, og vi skal arbejde tæt sammen for at stå stærkt på det internationale marked og vise vores unikke kompetencer inden for fremtidens cleantech-løsninger”, siger Jørgen Mads Clausen, Bestyrelsesformand for Lean Energy Cluster. Læs mere HER.

Nye alliancer opstod til TCI2013 i Kolding

De sociale medier spillede en afgørende rolle, da 300 erhvervsfolk fra 40 lande 3.-6. September mødtes i Kolding.

Mange benyttede lejligheden til at udveksle viden og undersøge mulighederne for nye internationale samarbejder. Læs mere HER

 

Lær om klynger i ny tegneserie

REG X har i samarbejde med Joseph Cortright fra Impresa, USA, og Syddansk Universitet lavet en tegneserie, som på en helt ny og letlæselig måde giver et hurtigt overblik over klynger, deres historie og hvordan de fungerer.

Læs mere HER

 
 

Hvad har TCI konferencen betydet for min klynge?

TCI 2013 konferencen satte spot på danske klynger – og særligt de klynger, som inviterede konferencegæsterne på klyngetur. Vi har talt med Design2Innovate, Welfare Tech, Offshoreenergy.dk og LEAN Energy om, hvad TCI 2013 konkret har betydet for dem. Læs mere HER 

 

Andre nyheder