DKUK
Tillykke til Welfare Tech og Copenhagen Cleantech Cluster.

Tillykke til Welfare Tech og Copenhagen Cleantech Cluster.

Welfare Tech og Copenhagen Cleantech Cluster rykker nu op i ligaen blandt de bedste klyngeorganisationer i Europe. Begge klynger er tildelt guld-klynge status på baggrund af EU kommissionens kvalitetssystem for klyngeorganisationer (ECEI). Med nomineringen har Danmark nu 6 guldklynger ud af de 42 guld klynger, der findes i Europa (ud over Welfare Tech og Copenhagen Cleantech findes Offshoreenergy.dk, BrainsBusiness, Biopeople og Innovationsnetværket for Livsstil, Bolig og Beklædning).


Excellent klyngeledelse, men forskellige klynger

De danske guldklynger har det tilfælles, at de har en excellent klyngeledelse. Men som klynger er de vidt forskellige. F.eks. udspringer BrainsBusinss af en stærk videnbase på Aalborg Universitet, Welfare Tech er drevet af en offentlig efterspørgsel, Offshoreenergy.dk har en stærk virksomhedsforankring og Copenhagen Cleantech har fokus på at løse globale udfordringer inden for f.eks. affald. Den viden er vigtig at samle op på og lære af.


….hvad skal guldklyngerne nu stræbe efter?

Hvad betyder det for Danmark, at vi nu er det land, der har den største ratio af guldklynger pr. indbyggertal? Hvilken værdi har det for de virksomheder, som er en del af guldklyngerne? Hvad skal guldklyngerne nu stræbe efter? Og er der behov for at videreudvikle den måde, vi arbejder med at måle klyngers performance på? Det er nogle af de spørgsmål, vi foreslår, den nye  supportfunktion for klynger skal arbejde med.