DKUK
Furuno

Klyngesekretariater skal hjælpe os med at bygge broer til andre industrier

Japanske Furuno er medlem af Danmarks Maritime Klynge. Virksomheden producerer maritimt elektronisk udstyr inden for bl.a. navigation, kommunikation og fiskesøgning men har også aktiviteter i andre brancher som sundhed og luftfart. Datterselskabet Furuno European Branch Office blev oprettet i 1998 i København. Vi har talt med Branch Manager Mads Friis Sørensen om, hvorfor de er med i klyngen, og de forventninger de har til den Maritime klynger om at skabe værdi for en virksomhed som Furuno.

- Vi meldte os ind i Danmarks Maritime Klynge, fordi vi gerne ville være med til at påvirke dagsordenen i klyngen. I lang tid havde den martime branche haft et stort fokus på maskinmesterdiscipliner, og meget handlede om ”smøreolier og krumtapper”. Vi synes, industrien stod over for andre og større udfordringer, og at der var behov for at få noget andet teknologi i form af hardware og software på banen dvs. flere ingeniørdiscipliner ind i klyngen.

På grund af klyngen er vi langt mere innovative og omstillingsparate

- Vi har været medlemmer af Danmarks Martime Klynge i 2 år, og i løbet af de år har vi fået et nyt netværk. Vi har mødt mennesker og virksomheder, som vi ellers ikke ville have mødt i vores eksisterende netværk. Det har været enormt værdifuldt for os. Vi har igennem specifikke arbejdsgrupper f.eks. en arbejdsgruppe, der fokuserer på ruteoptimering, fået mulighed for at diskutere og udvikle ideer i et miljø, som man ikke finder uden for klyngen.

- Det er netop det, der er særligt for klyngesamarbejder. Her er der ikke sælger-køber relationer, men her er vi os selv. I klyngen taler vi åbent om vores udfordringer i dialog med andre virksomheder og aktører og føler, at vi er på samme hold. På den måde bliver vi sammen bedre, og vi kan hver især præge og skubbe klyngen i den ønskede retning. For vores vedkommende har klyngemedlemsskabet betydet,  at vi i dag er blevet mere innovative og omstillingsparate, og så har vi fået en helt anden indflydelse på branchen.

Vi har brug for en indgang til andre industrier

- Vi synes det er vigtig, at klyngeorganisationer kan hjælpe virksomheder med at bygge bro til andre industrier. Innovation vil opstå der, hvor industrier mødes. Det, at vi kan møde folk fra andre industrier igennem klyngen, betyder, at der opstår spændende synergier, og vi lærer en masse, som giver os inspiration til at innovere og gøre ting anderledes. Det er vigtigt, at der forsat er fokus på det i en klyngeorganisation som den vi er medlem af, for det er her værdien for os skabes.