Verdens største klyngekonference kommer måske til Danmark

02/08/12

Verdens største klyngekonference kommer måske til Danmark

Hvert år samles op mod 300 klyngepraktikere, offentlige beslutningstagere og andre eksperter i klynger og konkurrenceevne til en global konference. I 2013 kan Danmark blive vært for det prestigefulde arrangement.
 

Se mere om TCI her

Lyon i Frankrig, Cape Town i Sydafrika, New Delhi i Indien og Auckland i New Zealand. Den globale klyngekonference, der arrangeres af The Competitiveness Institute (TCI), har været vidt omkring de seneste år. Nu er der åbnet for, at Danmark kan blive værtsland i 2013.

Det er REG X, der ansøger om værtskabsrollen i samarbejde med blandt andre ’Vækstcentret for Succes’ i den dansk-tyske region, Syddansk Universitet, Region Syddanmark, Trekantområdet samt Udvikling Fyn, og der er store forventninger om, at Danmark kommer med i opløbet om næste års værtsskab.

Erfaring tæller
Når TCI vælger værtsland til den årlige konference, bliver der især lagt vægt på, at ansøgeren har erfaring fra lignende begivenheder og har tilknytning til organisationen. Og netop på de to punkter har det danske klyngeakademi gode fordele, mener Jesper Lund, der er projektleder i REG X:

”REG X kan trække på erfaringen fra den omfattende European Innovation Conference, som med REG X som hovedarrangør blev holdt på Hotel Legoland i marts 2011. Det danske klyngeakademi har desuden været repræsenteret på de globale TCI-konferencer siden 2007, og vi har derfor stor forståelse for de behov og grundidéer, der ligger bag en TCI-konference. Derfor mener jeg, at vi står stærkt i forhold til at blive værtsland i 2013”, siger Jesper Lund.

Værtslandet bliver kåret senere i år, og når dette års TCI-konference til oktober holdes i Bilbao i Spanien, gives værtsskabet officielt videre til vinderen.

For yderligere informationer om TCI-konferencen, kontakt Allan Emiliussen: allan@noSpamregx.dk