DKUK
Region Syddanmark vært for global klyngekonference i Kolding i 2013

Region Syddanmark vært for global klyngekonference i Kolding i 2013

Verdens største klyngekonference, der arrangeres af The Competitiveness Institute (TCI), kommer i 2013 til Danmark, hvor Kolding - takket være et samarbejde mellem REG X og Region Syddanmark - bliver værtsby. ”Det giver os en unik mulighed for at vise omverdenen de danske klynger”, siger Lotte Langkilde, leder af REG X.

Et samarbejde mellem blandt andre Region Syddanmark, Syddansk Universitet og Trekantområdet Danmark og REG X – Det Danske Klyngeakademi har vundet værtskabet for den globale klyngekonference, som hvert år samler op mod 300 klyngepraktikere, offentlige beslutningstagere, forskere og andre eksperter i klynger og konkurrenceevne.

Hidtil har konferencen været holdt i Cape Town i Sydafrika, New Delhi i Indien, Auckland i New Zealand og i år er Baskerlandet i Spanien vært.

”At vi har vundet værtskabet skyldes ikke mindst indsatsen fra REG X – Det Danske Klyngeakademi, som Syddansk Vækstforum har været med til at oprette til blandt andet at høste den nyeste viden inden for klyngeudvikling”, siger Mikkel Hemmingsen, der er formand for styregruppen i REG X og regionsdirektør i Region Syddanmark.

 

Lotte Langkilde, leder af REG X, glæder sig også over, at klyngekonferencen kommer til Danmark.

”Med konferencen får vi tiltrukket folk med den ypperste viden inden for klynger fra nær og fjern, og det vil ikke mindst de danske deltagere i konferencen få gavn af. Samtidig er konferencen en formidabel mulighed for at fremme nye alliancer mellem danske og udenlandske klynger og udbygge netværk”, siger Lotte Langkilde og tilføjer, at temaet for konferencen bliver ”Defining the Future – Innovation through Strategic Partnership”.

Konferencen, der varer fire dage, indledes med ekskursioner og virksomhedsbesøg i værtsregionen, og de mange internationale eksperter, som deltager i konferencen, vil derfor få et godt indblik i, hvad Syddanmark har at byde på inden for erhvervsudvikling. Deltagerne vil desuden blive præsenteret for det unikke samarbejde på tværs af grænsen i den dansk-tyske region.

 

Mikkel Hemmingsen siger:

”Jo bedre kendskab omverdenen har til regionens kompetencer inden for offshore, energieffektivitet, velfærdsteknologi og oplevelsesøkonomi, jo bedre chancer har regionens virksomheder for at kunne afsætte varer og serviceydelser uden for landets grænser. Det kan konferencen medvirke til.”

Koldings borgmester, Jørn Pedersen (V), som også er formand for Trekantsområdet Danmark, ser frem til at få den store klyngekonference til sin by:

”Vi har senest set det med Horsens som værtsby for det danske EU formandskab: Internationale konferencer og begivenheder er med til at give en by eller et område stor opmærksomhed. Det er jeg sikker på, at TCI-konferencen også vil give Trekantområdet og Kolding i 2013, selvom målestoksforholdet er lidt et andet end EU-formandskabet”, siger Jørn Pedersen.