REG X har åbnet videnbank om klynger

REG X har åbnet videnbank om klynger

Hvordan definerer man et klyngesamarbejde? Passer det, at klyngebegrebet i virkeligheden går meget langt tilbage i historien og første gang blev beskrevet allerede i 1890’erne i England? Hvis klyngebegrebet er så gammelt - hvorfor blev det så pludselig populært i 1990’erne? Hvornår opstod de første klynger i Danmark – og hvor mange findes der egentlig i Danmark i dag?

 

De senere år har ordet ‘klynge’ bredt sig i flere og flere sammenhænge. Erhvervsfolk og politikere bruger det flittigt, og forskere, organisationer, regioner og kommuner har også sat klyngesamarbejde på dagsordenen. Flere søger svar på alverdens spørgsmål om klyngebegrebet, og REG X har derfor nu samlet en hel videnbank, hvor man kan finde svarene, eller bare læse sig klogere på klynger.

 

For eksempel kan man få at vide, hvordan en klyngefacilitators rolle og opgaver ændrer sig i takt med, at klyngen udvikler sig fra nystartet til moden klynge. Man kan klikke sig ind på et danmarkskort, hvor REG X har registreret alle klynger i Danmark. Man kan se en video, hvor blandt andre Ifor Ffowcs-Williams, der er en af verdens førende klyngeeksperter, fortæller, hvordan klyngesamarbejde kan styrke et område. Eller man kan surfe sig til endnu mere klyngeviden via de mange uploadede bilag og links, som også er til fri afbenyttelse i videnbanken.

 

På vores hjemmeside under fanen 'Klyngefakta' er de nyttigste facts og literatur samlet. Vi opdaterer løbende siden, men lad os også endelig vide, hvis du har forslag til tilføjelser.