Overblik over klynger og netværk i Danmark

Overblik over klynger og netværk i Danmark

101 klynger og netværk er med på det klyngekort, som REG X på opfordring har tegnet for at skabe overblik over det danske klyngemiljø. Det nye klyngekort skal blandt andet gøre det lettere at finde relevante samarbejdspartnere.

Mange af REG X’ medlemmer, interessenter og øvrige netværk har efterspurgt en kortlægning af det danske klyngemiljø. Nu har de den. På REG X’ hjemmeside ligger nu et Danmarkskort med 101 klynger og netværk plottet ind - fra Serviceteam Skagen Havn i nord over Mechatronics Cluster Denmark i syd til Gourmet Bornholm i øst.

Kortlægningen vil gøre det lettere for klyngefolket at finde nye samarbejdspartnere. Samtidig er det et godt arbejdsredskab for de politikere og akademikere, som er involveret i klyngearbejdet herhjemme.

Informationerne er samlet med hjælp fra alle de danske regioner samt væksthuse og erhvervskontorer over hele landet. Kortlægningen kan dog ikke betragtes som videnskabelig - blandt andet, fordi den ikke tager udgangspunkt i én bestemt definition af, hvad en klynge er. Klynger og netværk på kortet bygger på de enkelte regioners, væksthuses og erhvervskontorers definitioner af, hvad henholdsvis en klynge og et netværk er. Kortlægningen skal derfor først og fremmest betragtes som et redskab og en bruttoliste, som giver overblik.

På europæisk plan har European Cluster Observatory lavet en lignende kortlægning af europæiske klynger. www.clusterobservatory.eu

 

Se kortet over det danske klynge- og netværkslandskab HER.
Tilføjelser, kommentarer eller spørgsmål rettes til projektleder Jesper Lund