DKUK
Ny uddannelse i innovationspolitik

Ny uddannelse i innovationspolitik

Målet er, at Danmark forbliver et af de lande i verden, der er bedst til innovation. Midlet er et eksklusivt uddannelsesprogram i innovation for beslutningstagere i regioner og ministerier. Uddannelsen skal sikre bedre rammer for udviklingen af de danske styrkepositioner og understøtte at nye forretningsområder opstår. Programmet bygger på studier, som OECD har foretaget i to danske regioner, og deltagerne bliver blandt andet undervist på det berømte Harvard University i USA.

Lotte Langkilde, leder af REG X

REG X har skræddersyet programmet, der er døbt ’Regional Innovation Policy – Executive Policy Programme’, og leder Lotte Langkilde siger:

”Vi håber, at programmet vil revolutionere den måde, vi arbejder med regional innovationspolitik på i Danmark. På sigt håber vi, at de danske regioner bliver blandt de absolut førende vækstregioner i EU.”

Danmark ligger ifølge World Economic Forum højt på ranglisten over de mest innovative lande i verden. Men når det handler om innovation, gælder det om ikke at hvile på laurbærrene, mener Lotte Langkilde:

”Skal vi beholde vores plads i toppen, er vi nødt til hele tiden at være opdateret med den nyeste viden om, hvordan vi udvikler de bedste rammer for at skabe innovation i Danmark. Uddannelsesprogrammet giver os den nyeste viden om, hvor verden bevæger sig hen, og hvilke parametre Danmark skal konkurrere på, for at vi kan gøre os gældende”, siger hun.

Hun lægger ikke skjul på, at hun er stolt af det forløb, som foreløbig 10 deltagere siden marts 2012 har fulgt. Deltagerne har blandt andet været fem dage på Harvard University i USA for at lære om - og lade sig inspirere af - den måde, amerikanerne tænker innovation, klynger og iværksætteri på. Derudover har deltagerne været syv dage på skolebænken i Danmark.

 

Mikkel Hemmingsen, Regionsdirektør for Region Syddanmark

Regionsdirektør Mikkel Hemmingsen, der deltog på programmets første hold, siger:

”Jeg har især fået viden om den særlige rolle og det ansvar, som regionerne har for at skabe den fremtidige vækst i Danmark. Det handler om at satse benhårdt på innovation og iværksætteri inden for vores klynger for at understøtte den fremtidige vækst i vores erhvervsliv. Og det handler om at tænke og agere globalt.”

Underviserne på programmet er professorer fra nogle af verdens førende universiteter samt eksperter i innovation og klyngesamarbejde. Blandt andre kan nævnes Wim Vanhaverbeke, der betragtes som en af verdens førende eksperter i open innovation og i arbejdet med små og mellemstore virksomheder, samt Christian Ketels fra Harvard Business School.

 

OECD-undersøgelse
Grundlaget for programmet er en undersøgelse, som den internationale organisation OECD - Organisation for Economic Co-operation and Development - i 2011 gennemførte i henholdsvis Region Midtjylland og Region Syddanmark.

OECD satte fokus på, hvor godt regionerne er rustet til at arbejde med innovation. Som et resultat af undersøgelsen har organisationen udarbejdet en stribe anbefalinger til, hvad regionerne kan gøre bedre for at skabe de mest optimale rammer for innovation i Danmark. Resultaterne af OECD-rapporten drøftes på et møde i Billund den 5. september 2012.

”Samarbejdet med OECD har været interessant, fordi det er første gang, at et OECD-studie kobles sammen med et uddannelsesprogram med fokus på de udfordringer, som OECD-rapporten peger på. Endvidere giver OECD-studiet mulighed for at drøfte særlige problemstillinger med andre regioner, som står over for de samme udfordringer”, siger Lotte Langkilde.

 

Version 2.0 begynder til efteråret
Første runde af programmet slutter den 22. juni 2012. Til efteråret begynder en version 2.0, hvor der bliver plads til omkring 30 af de aktører, som til hverdag arbejder med regional innovation og udvikling.

REG X åbner for tilmelding til anden runde af Regional Innovation Policy-programmet i august, nærmere information følger på www.regx.dk og i nyhedsbrevet.