Få styr på mulighederne for økonomiske støtte

Få styr på mulighederne for økonomiske støtte

Det kan være svært at få overblik over mulighederne for at få økonomisk støtte til projekter til små og mellemstore virksomheder samt til iværksættere. Det råder bl.a. en ny guide fra EU bod på.

Iværksættere samt små og mellemstore virksomheder kan selvfølgelig forsøge at finde samarbejdspartnere og udarbejde projekter, der rammer regionernes og de respektive vækstforas erhvervspolitiske indsatsområder. Men der er mange andre veje til finansiering af projekter for iværksættere samt små og mellemstore virksomheder.

EU har lavet en guide med oversigt over de muligheder, som små og mellemstore virksomheder har for finansiering gennem EU. Guiden er tilgængelig på 20 sprog, og kan findes HER.

Til organisationer, der søger økonomisk støtte er udkommet ’Practical Guide to EU Funding Opportunities for Research and Innovation’. Den kan findes HER.

Desuden kan de danske regioners kontorer i Bruxelles være behjælpelige med at finde rundt i EU's mange muligheder for støtte. Kontorerne findes her:

Region Hovedstadens, Københavns Universitets og DTU’s fælles EU-forskningskontor - creoDK

Region Sjælland – ZealandDenmark

Region Syddanmark – South Denmark European Office

Region Midtjylland - Central Denmark EU Office

Region Nordjylland – Norddanmarks EU Kontor

 

Vækstguiden.dk

Statslige og regionale muligheder
Desuden giver www.vækstguiden.dk overblik over blandt andet de statslige og regionale tilbud, som skal være med til at skabe vækst og udvikling.

Guiden hjælper den enkelte virksomhed med at finde de tilbud, som virksomheden kan bruge. Tilbuddene omfatter bl.a. tilskud, lån og finansiering, gratis vejledning, konsulentrådgivning, netværk og klynger, partnerskabsaftaler samt forsikring og uddannelse.