SDU i prestigefuldt samarbejde med Harvard Business School

01/10/12

SDU i prestigefuldt samarbejde med Harvard Business School

Syddansk Universitet er blevet godkendt til at indgå i et eksklusivt samarbejde, The Microeconomics of Competitiveness Affiliate Network, på Harvards Business School. Det betyder, at Syddansk Universitet vil kunne tilbyde sine kandidater undervisning i de nyeste metoder inden for bl.a. erhvervsudvikling og konkurrenceevne.

af Allan Emiliussen
 

Torben Damgaard
Torben Damgaard, professor and head of the Institute for Entrepreneurship and Relationship Management. Photo: University of Southern Denmark

Syddansk Universitet kan som det første danske universitet deltage i det prestigefulde uddannelsesforløb The Microeconomics of Competitiveness Affiliate Network (MOC), som på Harvard University ledes af professor Michael Porter – manden, der skabte klyngebegrebet.

Professor og leder af Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse, Torben Damgaard, samt ph.d.-studerende ved samme institut, Mads Bruun Ingstrup, deltog allerede i december 2011 i en indledende workshop på det verdenskendte universitet i Boston.

Workshopppen handlede om, hvordan man styrker konkurrenceevne og økonomisk udvikling ved hjælp af en helt ny mikroøkonomisk bottom up-metode, og det er netop de nyskabende metoder inden for mikroøkonomi og klyngesamarbejde, som Michael Porter er blevet kendt for. 

MOC-kurset som helhed vil blandt andet fokusere på, hvordan kilderne til national og regional produktivitet er forankret i de lokale virksomheders strategier, og REG X vil igennem et tæt samarbejde med Syddansk Universitet nyde godt af den know how, der opnås i uddannelsesforløbet.
 

Mads Bruun Ingstrup
Mads Bruun Ingstrup, ph.d.-student at the Institute for Entrepreneurship and Relationship Management. Photo: University of Southern Denmark

Ph.d.-studerende Mads Bruun Ingstrup siger om sin deltagelse i MOC:

”Det er en stor mulighed som klyngeforsker at deltage i Harvard-kurset ved professor Michael Porter. Jeg ser frem til spændende oplæg, klyngecases og diskussioner, som kan bidrage til at konkretisere de underliggende mekanismer, der fordrer klynger. Det bliver også spændende at møde klyngeforskere fra andre lande og høre om deres erfaringer”. 

Ifølge Mads Bruun Ingstrup vil uddannelsen på Harvard University styrke både REG X og Syddansk Universitets arbejde med at booste konkurrenceevnen og det generelle erhvervsklima ved hjælp af klyngesamarbejde.

Læs mere om kurset her