DKUK
Sæt dit præg på fremtidens ingeniørtalenter

12/06/11

Sæt dit præg på fremtidens ingeniørtalenter

KVCA, KøleVirksomhedsCenterAlsion-DK, inviterer medlemsvirksomheder i hele landet til at sætte deres præg på fremtidens ingeniørtalenter. Køleklyngen har indledt et samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet i Kgs. Lyngby om at sende studerende fra DTU-Mekanik i praktik i køleklyngens virksomheder.
 

KVCA

Praktikforløbet er et tre-ugers kursus - ’introduktion til køleteknik’. Den første uge underviser DTU de studerende i køleteori. Den anden uge gennemgår de studerende en valgfri case-opgave om et kølerelateret emne. I den tredje uge er de studerende ude i køleklyngens medlemsvirksomheder, hvor de bliver udfordret på deres nyerhvervede køleviden. Virksomheden stiller dem en køleteknisk opgave, som de har fire dage til at løse.

På forløbets sidste dag samles de studerende hos KVCA i Alsion i Sønderborg til en eksamen. De studerende præsenterer deres case fra uge to samt deres minipraktik-opgave fra uge tre, og hele køleklyngen er inviteret til at overvære eksamen.

 

Mads Philipsen, ingeniør i KVCA’s medlemsvirksomhed Lodam Electronics A/S, var vejleder for den gruppe studerende, som fulgte forløbet i januar 2011. Han siger:

”Jeg er overrasket over, hvor meget vi kan få ud af de studerende, selv om de kun er hos os i en uge. Men det kræver, at vi er forberedte og kan give de studerende en god opgave. Hvis man skal tage imod et team studerende, skal man på forhånd have tænkt over, hvilke opgaver, det giver mening at bruge dem til, og sparre med dem omkring. Hvis man gør det, synes jeg til gengæld, at man kan få nogle gode og innovative løsningsforslag ud af det”.

 

Køleklyngen skaber også på andre måder netværk mellem virksomheder og forskningsinstitutioner, og de tværregionale aktiviteter åbner mulighed for, at en virksomhed i for eksempel Esbjerg eller Vejle kan få en direkte relation til en forskningsinstitution i f.eks. København eller Ålborg, hvor man traditionelt primært har samarbejdet med lokale forskningsinstitutioner.

 

Læs mere HER eller kontakt Mikkel Larsen-Ledet fra KVCA.