Nyt dansk netværk om intelligent el-net

09/06/11

Nyt dansk netværk om intelligent el-net

Dansk netværk for virksomheder, der interesserer sig for det intelligente el-net, Smart Grid, er på vej, og Danmark er også på andre fronter med i forreste linje, når det gælder løsninger til intelligente el-net. Er Smart Grid relevant for din klynge, så tjek, om den er med i de relevante initiativer.
 

Den amerikanske præsident Barack Obama nævnte det på en pressekonference i marts, og for et par måneder siden tjekkede danske virksomheder ind i teknologiens mekka, Silicon Valley i Californien, for at fortælle omverdenen, hvor langt fremme Danmark er med udviklingen af intelligente el-net. Det handler om de såkaldte Smart Grid-løsninger, der populært sagt gør det muligt at gemme den overskudsenergi, der opstår, når man producerer energi, og danske virksomheder har værdifuld knowhow og praktisk erfaring på området.

Turen til Silicon Valley var første del af fremstødet Smart Grid Applied, som Udenrigs- og Videnskabsministeriets fælles repræsentation, Innovation Center Denmark, har kørt i stilling for at promovere den danske teknologi og erfaring. Anden del af fremstødet er et seminar, der finder sted i København den 24.-27. oktober 2011.

Samtidig etablerer Dansk Industri nu et Smart Grid-netværk for virksomheder med interesse for det intelligente el-net/energi-infrastruktur. Netværket skal være med til at fremme de danske virksomheders videre udvikling af teknologien, og selv om første netværksmøde finder sted allerede den 7. september, er det stadig muligt at komme med i netværket.

 

Nyt netværk kan blive til en ny klynge

Den politiske beslutning om, at Danmark i 2050 skal være uafhængig af fossile brændsler er en kompliceret opgave, der kræver et tæt samarbejde mellem de forskellige private aktører, myndigheder og uddannelsesinstitutioner. Man kunne sagtens forestille sig, at det nye netværk, der arbejder med intelligente el-net, som DI nu har taget initiativ til, allerede om få år vil have udviklet sig til et egentligt klyngesamarbejde.

 

Fakta: Smart Grid er et moderniseret el-net, der leverer elektricitet fra leverandør til forbruger ved hjælp af digital teknologi. Det ’intelligente’ og ’smarte’ består i, at man kan udnytte alternative energikilder i transport- og varmesektorer. Smart Grid gør det desuden muligt for eksempel at gemme den overskudsenergi, der opstår, når der produceres energi, så ikke den går til spilde. Overskudsenergien kan for eksempel også sælges videre.

  

Læs mere om Smart Grid Applied-fremstødet og seminaret i København her 

 

Læs mere om DI’s Smart Grid-netværk her

  

Hold dig opdateret på, hvad der sker på den europæiske Smart Grid-scene via den virtuelle portal European Technology Platform for Electricity Networks of the Future