Modul 2 veloverstået

01/21/11

Billeder fra modul 2

01/21/11

Modul 2 bød på teori, casestudie og masser af post-its

Den 11.-12. januar 2011 deltog et hold af klyngepraktikere fra ind- og udland i modul 2 af REG X’ Cluster Facilitator Training i LEGOens by Billund. Deltagerne var samlet for at lære om og diskutere praktiske værktøjer og praktisk erfaring omkring udvikling og design af klyngestrategier.

Modulet bød på teoretiske indspark fra den amerikanske ekspert i regional udvikling, Joseph Cortright, professor i strategi fra Aalborg Universitet, Anders Drejer, innovations- og strategispecialist fra Loop Company, Søren Lauersen, og REG X centerleder, Lotte Langkilde.

Teorien blev omsat til praksis i kreative og udfordrende gruppeaktiviteter, der gav deltagerne mulighed for at arbejde med de strategiske værktøjer på en case fra den virkelige verden. Grupperne arbejdede og konkurrerede over de to dage på at udvikle den bedste strategi, hvilket resulterede i dybdegående diskussioner, grupperum der var tapetseret i farvestråelnde post-its og fantasifulde og kreative præsentationer.
     

Lars Horsholt Jensen fra BrainsBusiness siger om modul 2:

“Modulet præsenterede velkendte, men relevante, strategiske værktøjer og anvendte dem fortræffeligt i forhold til den virkelighed, der omgiver klyngefacilitation. Kurset var godt planlagt og havde et godt mix af teori og praktiske øvelser. Jeg vil gerne særligt fremhæve præsentationen fra Joseph Cortright. Hans præsentation talte især til min forståelse af værdikæder og deres anvendelse i klynger. Udover selve kurset, så fandt jeg netværksmulighederne og dialogen med andre klyngepraktikere fra Europa meget værdifuld.”

 

To moduler er nu afviklet, og vi fortsætter REG X’ Cluster Facilitator Training med Modul 3 ”Innovation Toolbox”, som vil finde sted i Spinderihallerne i Vejle d. 9.-11. marts 2011.

Modulet vil sætte fokus på, hvordan du som facilitator kan sætte skub i innovationsprocessen og facilitere udviklingen af nye forretningsidéer i klynger, med særligt fokus på brugerdreven innovation. Modulet henvender sig til klyngefaciliatorer såvel som virksomheder i klynger.

Så HUSK at tilmelde dig Modul 3 – det gør du ved at sende en mail til: christina.h@noSpamregx.dk.    

 

Modul 3, 9-11 marts i Vejle