Masser af klyngevejledning at hente i udlandet

09/06/11

Masser af klyngevejledning at hente i udlandet

 
Drømmer du om at få adgang til de globalt førende forsknings- og innovationsmiljøer i for eksempel Silicon Valley, Shanghai eller München? Så brug de danske innovationscentre og øvrige repræsentanter i udlandet – de hjælper gerne med for eksempel at finde de rigtige samarbejdspartnere. 
 
 

I løbet af efteråret åbner endnu et Innovation Center Denmark i Hongkong, og som et nyt initiativ blev en teknologi- og forskningsattaché pr. 1. september i år udstationeret på det danske generalkonsulat i Sâo Paulo i Brasilien.

Der er masser af danske repræsentationer ude i verden – og de er til for at blive brugt. Søger du viden om et udenlandsk marked, eller mangler du nogen, der kan hjælpe dig med at få kontakt til potentielle udenlandske samarbejdspartnere, kan du bruge de danske repræsentanter rundt om i verden og de danske innovationscentre, som er placeret i Silicon Valley, Shanghai og München. De hjælper gerne med rådgivning, inspiration og netværk, hvis du for eksempel arbejder på at gøre din klynge international.

Innovation Center Denmark repræsenterer både Udenrigsministeriet og Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling, og centrenes formål er dels at styrke forskning og innovation i Danmark og dels at brande Danmark som et førende vidensamfund. Du kan derfor også hjælpe dem ved at gøre opmærksom på din klynge, så de husker den, når de skal markedsføre Danmark og vores vækstområder.

Læs mere om, hvordan du kan bruge Innovation Center Denmark og de øvrige danske repræsentationer rundt om i verden.

 

Fact finding tours, innovation camps og støtte til internationale netværksaktiviteter

De små og mellemstore virksomheder i din klynge, som er klar til at blive internationale, kan få en økonomisk håndsrækning til blandt andet at deltage i innovations camps med virksomheder fra globalt førende innovationsmiljøer.

Læs mere her

 

Forskerne i din klynge kan få støtte til netværksaktiviteter med forskere fra USA, Kina, Israel, Indien, Japan, Sydkorea og Brasilien.

Læs mere her

 

Du kan også finde inspiration til dit klyngearbejde i aktiviteter, som andre klynger, virksomheder og forskere tidligere har arrangeret. Et eksempel er de såkaldte ’fact finding tours’, hvor klyngefolk møder førende eksperter fra erhvervs- og forskningsmiljøet samt forskellige projekter i de respektive lande. De tidligere aktiviteter kan du finde information om på de danske innovationscentres hjemmesider, og du kan kontakte centrerne for en uforpligtende snak.