Low-tech-innovation betaler sig

10/11/11

Low-tech-innovation betaler sig

Ny rapport fra EU-projektet Improve Innovation viser, at udvikling af low-tech-produkter giver større vækst end high-tech-innovation.
 

Innovation er i dag nærmest blevet et synonym for udvikling af high-tech-produkter, mens de færreste tænker på innovation, når talen falder på low-tech-løsninger og -produkter. Men en ny europæisk undersøgelse viser, at udvikling af low-tech-produkter i virksomhederne faktisk skaber større vækst med flere arbejdspladser og en sundere bundlinje som resultat, end high-tech produktudvikling.

Det er EU-projektet Improve Innovation (IMP³rove), der har lavet undersøgelsen, hvor knap 1000 europæiske virksomheder har deltaget. Projektet, der er sat i søen af EU Kommissionen, har til formål at fremme innovation i Europa, og undersøgelsen er nu blevet tilgængelig i rapporten ”Gaining competitiveness with innovations beyond technology and products”.

Rapporten konkluderer, at ved udelukkende at satse på udvikling af high-tech-produkter, f.eks. gennem diverse støtteordninger og rammebetingelser for high-tech-iværksættere og -virksomheder, faktisk snyder sig selv for en guldgrube, fordi der er større vækstpotentiale og flere arbejdspladser i low-tech. Der er desuden langt flere virksomheder, der arbejder med low-tech inden for eksempelvis handel, produktion, rådgivning, konstruktion og undervisning, end med high-tech.

Performance differences

Hvis man skal skabe vækst i Europa, er det derfor low-tech virksomhederne, der skal fremad, fremgår det af rapporten. Low-tech-virksomheder skaber dog kun vækst, hvis de prioriterer investeringer i innovation, og derfor er en uheldig udvikling, hvis man glemmer at støtte low-tech-innovation.

Som det ses i tabellen her fra IMP³rove-rapporten, er der betydeligt større indtægter, vækstrate og behovet for flere medarbejdere hos de low-tech virksomheder, der investerer i videreudvikling af deres produkter og servicer.

Du kan læse hele rapporten, der også indeholder en beskrivelse af, hvad der er high- og low tech i de forskellige sektorer HER