Sådan arbejder de største med Open Innovation

06/17/11

Sådan arbejder de største med Open Innovation

Mere end 200 af verdens førende innovationseksperter og praktikere satte hinanden stævne, da de mødtes 29.-31. marts 2011 til European Innovation Conference i Billund for at diskutere ”Open innovation and New Business Creation”.

Konferencen, som var arrangeret af REG X, Innovation Roundtable og Region Syddanmark, bød på en lang række af oplæg, workshops, videndeling, udveksling af ideer og networking mellem de mere end 200 deltager.

 

Virksomheder skal åbne op

Hovedtaler og grundlægger af ”Open Innovation” begrebet, Dr. Henry Chesbrough fra University of California, Berkeley, har i mange år beskæftiget sig med open innovation, og hans budskab til de europæiske virksomheder var klart: ”Åbn op for jeres innovationsprocesser og benyt jer af den store pulje af ideer og kreative tanker, som ligger uden for jeres egne udviklingsafdelinger”.

Ifølge Chesbrough er open innovation et middel til at fremme virksomheders konkurrenceevne, hvilket tvinger virksomheder til at åbne op og samarbejde med eksempelvis kunder, brugere, universiteter og andre virksomheder.

 

”Proudly found elsewhere”

Store europæiske virksomheder som Google, LEGO, Siemens, Airbus og Daimler var blandt de 42 talere, som hver især kunne berette om, hvordan de konkret arbejder med open innovation. Udtrykket ”proudly found elsewhere” gik igen i mange af præsentationerne, og understreger det mindset, som virksomheder skal agere efter i deres innovationsproces.

Philips er et godt eksempel på en virksomhed, som er ved at opbygge en kultur for ”proudly found elsewhere”. Direktør for Philips’ Open Innovation afdeling, Katja van der Wal, fortalte, hvordan de aktivt søger viden og ideer til nye produkter uden for organisationen. For eksempel indgår Philips i mange partnerskaber med små og mellemstore virksomheder, hvilket har resulteret i betydeligt kortere ’time to market’.

 

Indtryk fra deltagerne 

Konferencen efterlod deltagerne med et indtryk af, at virksomheder kan opnå store gevinster ved at arbejde med open innovation.

Som Meery Williams fra Nokia sagde om udbyttet af konferencen: “Vi fik en masse information og nye indsigter, som vi kunne tage med hjem og lære af”. Og Helle Elbo fra Novozymes sagde: ”Det var godt at møde så mange mennesker, som deler den samme entusiasme for innovation, men som også synes, det er svært“.

 

Besøg konferencens hjemmeside på: www.eic2011.com

Læs også artikel om indtryk og udbytte fra konferencen på det online innovationsmagasin, Innovation Management. Klik HER.

 

Nedenfor kan du se en video om konferencen og høre hvad nogle af eksperterne har at sige om Open innovation.