Nyheder

REG X lukker 1. juli 2014

De sidste 5 år har REG X været med til at sætte de danske klynger på den erhvervspolitiske dagsorden, udbrede forståelsen af hvad klynger er, og hvordan man arbejder med klynger samt udviklet nye typer af klyngeanalyser. Det arbejde er nu færdigt, og vi giver stafetten videre til Netmatch, som har vundet udbuddet på at drive den national supportfunktion for klynger ”Cluster Excellence Denmark”. Læs mere HER.
 

Analyse af klyngen for Design og Kreativ erhverv i region Syddanmark

REG X har igennem de sidste måneder arbejdet intensivt på økosystemanalysen af klyngen for design og kreative erhverv i Region Syddanmark. Og den er vi nu stolte over at kunne offentliggøre.

Vi har haft fingrene nede i motoren og undersøgt styrker og udviklingspotentialer, og på den baggrund fremsætter vi en række fremadrettede, erhvervspolitiske anbefalinger til udviklingen af klyngen og dens økosystem.

Læs mere og download analysen HER.
 

EARLY BIRD UDSKUDT TIL 30. JUNI: Intercluster Meeeting - Denmark meets Catalonia

Læs mere HER.
 

Særlig invitation til danske klynger og netværk: "Intercluster Meeting - Denmark meets Catalonia”

Leder du efter samarbejdspartnere i Catalonien? Har du brug for adgang til det spanske marked? Eller vil du vide mere om klyngeudvikling? Så kom med 23.-24. oktober 2014, når Udenrigsministeriet, Styrelsen for Forskning og Innovation, Netmatch og REG X inviterer danske klynger og innovationsnetværk på en spændende tur til Barcelona, der har arbejdet med klyngepolitik siden 1992.

Fokus med turen er at opbygge nye samarbejder mellem danske og catalanske klynger og netværk. Programmet byder blandt andet på matchmaking med 20 catalanske klynger og giver desuden et indblik i, hvorfor Barcelona er blevet udnævnt The European Innovation Capital og the Worlds Mobile Capital. Husk der er en særlig early bird pris frem til 20. juni, hvor det koster 4.400 kr at deltage. Herefter koster deltagelse 5.400 kr.

Læs mere HER.
 

Invitation til åbningsfest for Biocluster.dk

10 års målrettet indsats har været med til at skabe et bioøkonomisk epicenter i Midtjylland. Det arbejde har nu resulteret i, at klyngeinitiativet Biocluster.dk er en realitet. Det bliver fejret d. 18. juni  i Agro Business Park i Tjele - og alle interesserede er inviteret.

Læs mere om klyngeinitiativet og åbningsfesten HER.
 

Sidste nyt om dette års TCI konference

Sidste år var REG X med til at afholde den årlige globale TCI konference i Kolding, hvor mere end 300 mennesker fra 40 lande deltog. I år finder klyngekonferencen sted 10.-13. november 2014 i Monterrey i Mexico og igen venter en spændende konference med mulighed for at få adgang til den nyeste viden inden for klyngeudvikling og møde nye potentielle samarbejdspartnere.

Husk at indsende et referat af din præsentation inden 30. juni. Vær også opmærksom på, at der  er early bird rabat frem til 31. august. Læs mere HER.
 

CLEAN vil styrke grøn vækst

I maj så den nye danske cleantech-klynge CLEAN dagens lys. CLEAN er resultatet af en fusion mellem klyngerne Lean Energy Cluster og Copenhagen Cleantech Cluster. Målet med den nye klynge er at udvikle nye grønne løsninger, der kan generere eksportindtægter til danske virksomheder.

Læs mere om klynges hovedfokus, forventninger til klyngen og next steps HER.
 

Hvad er en klynge? Få svaret kort og godt i denne animationsfilm

Synes du også, det kan være svært at forklare, hvad  klynger er? Vi har fundet en lille animeret film fra Software Cluster i Tyskland, der viser, hvad en klynge er, og hvordan software klyngen i Tyskland har udviklet sig over tid.

Se filmen HER.

Fremtidens klynger skal være større og stærkere

Lean Energy Cluster er en klynge med vokseværk og store ambitioner for fremtiden. Preben Birr-Pedersen fortæller her om, hvordan han mener, at fremtiden stiller nye krav til de danske klynger. Læs bl.a. om, hvorfor han mener, at klynger skal fusionere og derigennem blive større og stærkere.

Læs mere HER.
 

Stærke økosystemer i klynger er afgørende for vores fremtidige kommercielle succes

Blue Ocean Robotics i Odense er en virksomhed, som har bygget hele deres forretning op omkring grundideen, at de skal være aktive og tilstede i relevante klynger med stærke økosystemer. Læs her hvad virksomheden får ud af klyngesamarbejde, og de forventninger Blue Ocean Robotics har til de klyngeorganisationer, som de er medlem af.

Læs mere HER.
 

Klyngesekretariater skal hjælpe os med at bygge broer til andre industrier

Den Japanske virksomhed Furuno har kontor  i København og er medlem af Danmarks Maritime Klynge. Vi har talt med Branch Manager Mads Friis Sørensen om, hvorfor de er med i klyngen, og de forventninger de har til den Maritime klynger.

Han fortæller blandt andet om vigtigheden af, at klyngeorganisationer skal bygge bro til andre industrier, fordi det er mellem industrier, at nye innovationer og forretningsmuligheder opstår.

Læs mere HER.
 

Synlighed og anerkendelse er nogle af vores fremtidige udfordringer i Danish Food Cluster

Den Danske Fødevareklynge (DFC) har fået en flyvende start med en stor tilslutning af nye klyngemedlemmer og voksende opmærksomhed fra ind-og udland. Vi har talt med Lone Ryg Olsen, CEO for DFC, om de udfordringer hun ser, at deres klynge står over for i fremtiden, og hvilke ønsker hun har til den kommende supportfunktion.

Læs mere HER.
 

Stærke, lokale økosystemer er fremtiden – og der vil vi være til stede!

Aalborg Universitet har spillet en aktiv rolle for de nordjyske klynger og har også selv været med til at udvikle og understøtte klynger og netværk.

Vi har talt med direktør for AAU Innovation, Det Tekniske/Naturvidenskabelige Fakultet samt Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Niels Maarbjerg Olesen om hans syn på fremtidens klynger, og hvilken rolle han ser AAU skal spille.

Læs mere HER.
 

Vi klynger os til fremtiden

Kronik af REG X i Fyens Stifttidende d. 29. marts 2014.

Danmark kan blive foregangsland inden for innovative klynger, og med Cluster Execellence Denmark er vi syvmileskridt i den rigtige retning. Især hvis vi forstår at styrke klyngers økosystem og inddrage universiteter, rådgivere og regioner.

Læs hele kronikken HER.
 

Tillykke til Welfare Tech og Copenhagen Cleantech Cluster

Welfare Tech og Copenhagen Cleantech Cluster rykker nu op i ligaen blandt de bedste klyngeorganisationer i Europe. Begge klynger er tildelt guld-klynge status på baggrund af EU kommissionens kvalitetssystem for klyngeorganisationer (ECEI).

Med nomineringen har Danmark nu 6 guldklynger ud af de 42 guld klynger, der findes i Europa. De seks klynger er vidt forskellige, men har det tilfælles, at de har en excellent klyngeledelse. Hvad betyder det for Danmark, at vi nu er det land, der har den største ratio af guldklynger pr. indbyggertal. Og hvad er næste skridt for de danske guld-klynger?

Læs mere HER.
 

REG X økosystemanalyse af den velfærdsteknologiske klynge

REG X har i samarbejde med Region Syddanmark udarbejdet en analyse af økosystemet i den vedfærdsteknologiske klynge. Analysen er baseret på mange interviews og dialogmøder med klyngeaktører inden for klyngen. Formålet med analysen er, at pege på, hvordan man kan styrke klyngens økosystem, og dermed udviklingen af klyngen.

Læs analysen HER.
 

Ny hjemmesiden om klyngers økosystemer

For tiden er klyngers økosystemer meget på dagsordenen herhjemme og i udlandet. For at skabe et forum for videndeling og diskussion har REG X udviklet en hjemmeside, som sætter fokus på klyngers økosystemer.  Her vil vi dele den nyeste viden, og hvordan man kan analysere og supportere udviklingen af stærke økosystemer i klynger både i og uden for Danmark.

Læs mere om hjemmesiden HER.
 

Hub North klyngen i nordjylland samler leverandører til vindmølleindustrien

Det nordlige Danmark har 80 aktive virksomheder indenfor vindmølleindustrien, verdens største vingefabrik, testcenter og rigeligt med arealer. Det gør landsdelen til en oplagt klynge af virksomheder og forskningscentre med vindenergi som omdrejningspunkt.

Hub North er klyngeorganisationen, der samler leverandørerne og underleverandørerne til vindmølleindustrien i Nordjylland. Vi har talt med Henrik Wadmann, der siden 2011 været projektleder i klyngen. Læs mere HER.
 

Symbiose Center – En klynge på Sjælland til gavn for virksomheders vækst og miljøet

Industrielle symbioser handler om at dele ressourcer og restfraktioner samt at genanvende energi, vand og materialer - til glæde og gavn for både virksomhedernes økonomi og miljøet.Det er der opstået en klynge omkring på Sjælland.

Læs mere HER.
 

Ny stærk køleklynge opdaget på Sydpolen

Sydpolen har en masse kulde og Afrika har en masse varme. Hvad nu, hvis man kunne udnytte Sydpolens kulde i Afrika på en energiaffektiv og billig måde, således at man kunne bruge Sydpolens kulde til at køle f.eks. boliger og fabrikker? 

Den kode har en række virksomheder og videninstituioner på Sydpolen knækket og en ny stærk køleklynge er opstået.Læs mere HER.
  

Vil du være med til at fremtidssikre danske klynger og netværk?

REG X lægger billet ind på den nye supportfunktion ”Cluster Excellence Denmark”, som Forsknings- og Innovationsstyrelsen sammen med de fem danske regioner har sendt i udbud.

Hvis du som klynge eller netværksaktør har input til, hvordan vi kan være med til at fremtidssikre de danske klynger og netværk hører vi meget gerne fra dig.

Læs mere HER.
 

Nyt OECD papir om økosystemer for vækstvirksomheder

OECD har også taget økosystemer for vækstvirksomheder til sig i sit arbejde, og det er der nu kommet et nye spændende OECD papir ud af. I processen har REG X bidraget aktivt med viden og model til OECD’s tilgang til området.

Læs det færdige OECD papir HER.
 

Danish Food Cluster er en realitet

Den 16. december 2013 mødtes 200 mennesker til åbningskonferencen for Danish Food Cluster (DFC) i Agro Food Park i Århus. Det blev på dagen klart for alle, at klyngen har store visioner og at store og små virksomheder samt universiteterne og myndigheder sammen vil skabe et globalt epicenter for produktion af fødevarer.

Læs mere om klyngen, historien bag og mød CEO Lone Ryg Olsen HER
 

5 hurtige spørgsmål til Lone Ryg Olsen, CEO for Danish Food Cluster

CEO Lone Ryg Olsen skal stå i spidsen for the Danish Food Cluster. Men hvem er hun egentlig? Vi har stillet Lone 5 hurtige spørgsmål.

Læs mere HER.
 

Save the date: Intercluster Innovation Days “Denmark meets Catalonia”

Leder du efter samarbejderpartnere i Catalonien? Har du brug for adgang til det spanske marked? Eller vil du bare vide mere om klyngeudvikling? Så er klyngeturen til Barcelona i oktober måske noget for dig?  

REG X har i samarbejde med det danske handelskontor i Barcelona og den catalanske regering (ACCIÓ) arrangeret et 2-dages cluster-to-cluster meeting i Barcelona d. 23-24. oktober 2014 med henblik på at opbygge nye samarbejder mellem danske og catalanske klynger og netværk.

Læs mere om turen HER.
 

Capital of Children: ”Vi vil være et internationalt centrum for leg, læring og kreativitet”

I Billund vil man være børnenes hovedstad og et anerkendt center for viden og forskning inden for leg, læring og kreativitet. Det er her, at virksomheder skal møde forskningsverdenen og skabe og udvikle nye samarbejder inden for leg, læring og kreativitet – til gavn for byen og regionen, erhvervslivet og ikke mindst børn i hele verden.

Læs mere om initiativet, hvem der står bag, forventninger, hvor langt man er kommet og hvem man gerne vil arbejde sammen med HER.
 

REG X skal undervise europæiske policy makers og klynger i at forstå og udvikle klyngers økosystemer

REG X har igennem de sidste år arbejdet intensivt med at udvikle nye former for klyngeanalyser ved at undersøge klyngers økosystemer. Den viden kommer nu ni europæiske regioner  og klynger til gode, når ClusteriX partnere besøger Danmark i marts.

Læs mere HER.
 

REG X deler erfaringer med EU kommissionen omkring klyngesamarbejde på tværs af grænser

Hvordan skaber man relationer og fælles projektideer mellem klynger på tværs af landegrænser? Og hvad er driverne og barriererne for grænseoverskridende klyngesamarbejde? Det var nogle af de spørgsmål, som EU kommissionen var interesserede i at høre mere om, da de aflagde REG X besøg i januar.

Læs mere HER.