Tilmelding til nyhedsbrev

Subscribe to newsletter

Home

REG X closes 1 July 2014

For the past 5 years, REG X has worked with putting the Danish clusters on the national agenda, broadening the understanding of what clusters are and how to work with clusters and developed new types of cluster analysis.

Our assignment has been accomplished, and we pass the baton on to Netmatch, who recently won the national tender to operate the future support function for clusters and networks in Denmark called "Cluster Excellence Denmark". Read more HERE.
 

Analyse af klyngen for Design og Kreativ erhverv i region Syddanmark

REG X har igennem de sidste måneder arbejdet intensivt på økosystemanalysen af klyngen for design og kreative erhverv i Region Syddanmark. Og den er vi nu stolte over at kunne offentliggøre.

Vi har haft fingrene nede i motoren og undersøgt styrker og udviklingspotentialer, og på den baggrund fremsætter vi en række fremadrettede, erhvervspolitiske anbefalinger til udviklingen af klyngen og dens økosystem.

Læs mere og download analysen HER.
 

EARLY BIRD UDSKUDT TIL 30. JUNI: Intercluster Meeeting - Denmark meets Catalonia

Læs mere HER.
 

Særlig invitation til danske klynger og netværk: "Intercluster Meeting - Denmark meets Catalonia”

Leder du efter samarbejdspartnere i Catalonien? Har du brug for adgang til det spanske marked? Eller vil du vide mere om klyngeudvikling? Så kom med 23-24. oktober 2014, når Udenrigsministeriet, Styrelsen for Forskning og Innovation, Netmatch og REG X inviterer danske klynger og innovationsnetværk på en spændende tur til Barcelona, der har arbejdet med klyngepolitik siden 1992.

Fokus med turen er at opbygge nye samarbejder mellem danske og catalanske klynger og netværk. Programmet byder blandt andet på matchmaking med 20 catalanske klynger og giver desuden et indblik i, hvorfor Barcelona er blevet udnævnt The European Innovation Capital og the Worlds Mobile Capital. Husk der er en særlig early bird pris frem til 20. juni, hvor det koster 4.400 kr at deltage. Herefter koster deltagelse 5.400 kr.

Læs mere HER.
 

Hvad er en klynge? Få svaret kort og godt i denne animationsfilm

Synes du også, det kan være svært at forklare, hvad  klynger er? Vi har fundet en lille animeret film fra Software Cluster i Tyskland, der viser, hvad en klynge er, og hvordan software klyngen i Tyskland har udviklet sig over tid.

Se filmen HER.

Vi klynger os til fremtiden

Kronik af REG X i Fyens Stifttidende d. 29. marts 2014.

Danmark kan blive foregangsland inden for innovative klynger, og med Cluster Execellence Denmark er vi syvmileskridt i den rigtige retning. Især hvis vi forstår at styrke klyngers økosystem og inddrage universiteter, rådgivere og regioner.

Læs hele kronikken HER.
 

REG X økosystemanalyse af den velfærdsteknologiske klynge

REG X har i samarbejde med Region Syddanmark udarbejdet en analyse af økosystemet i den vedfærdsteknologiske klynge. Analysen er baseret på mange interviews og dialogmøder med klyngeaktører inden for klyngen. Formålet med analysen er, at pege på, hvordan man kan styrke klyngens økosystem, og dermed udviklingen af klyngen.

Læs analysen HER.
 

Ny hjemmesiden om klyngers økosystemer

For tiden er klyngers økosystemer meget på dagsordenen herhjemme og i udlandet. For at skabe et forum for videndeling og diskussion har REG X udviklet en hjemmeside, som sætter fokus på klyngers økosystemer.  Her vil vi dele den nyeste viden, og hvordan man kan analysere og supportere udviklingen af stærke økosystemer i klynger både i og uden for Danmark.

Læs mere om hjemmesiden HER.
 

The Danish Cluster Academy

 REG X is a national platform for competence building, knowledge sharing and networking for Danish clusters.

Our goals are:

  1. To ensure that Danish Cluster facilitators are among the best in the world
  2. To develop an Executive Policy Programme in regional economic development
  3. To promote Danish companies' work with open innovation in clusters

To fulfil these goals, we collaborate with companies, knowledge institutions, experts, and public authorities from all over the world.

 

 

 

Map of Danish clusters and networks